"Ağustos 2014" tarihinde yazılan yazılar

0

Orjinal, özgün, nitelikli… Yeni KPSS tarzına uygun sorular…   TARİH VE GÜNCEL 25 SORU İÇİN TIKLAYIN…   Cevap Anahtarı:  1-B , 2-A , 3-D , 4-A , 5-B , 6-E , 7-C , 8-A , 9-E , 10-B , 11-C , 12-A , 13-C , 14-A , 15-C... Devamını okuyun »

0

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Yeni atanacak 40 bin öğretmen adayının mağdur olmaması ve eğitim öğretimin aksamadan yürümesi için Meclis’in 28 Ağustos’ta yapacağı olağanüstü toplantıda bir ek gündem maddesiyle... Devamını okuyun »

0

BAŞBAKANLIK’ TAN SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU  Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nde (Cumhuriyet Arşivi Daire Başkanlığı “Ankara” ve Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı’nda... Devamını okuyun »

0

Devlet sistemleri kpss vatandaşlık dersi içinde yer almaktadır. Kpss sorularında da ara ara çıkan bu konu ile ilgili ayrıntıları bu bölümde işleyeceğiz. Devlet tanımı, devlet sistemleri, egemenlik anlayışına göre devlet çeşitleri... Devamını okuyun »

0

Hak kavramı ve hakların korunması konusu kpss vatandaşlık konu anlatımı dahilindedir. Bu bölümde hak kavramı ve hakların korunmasını incelerken hakları doğuran olaylar ile hakların kazanılması konularına da değineceğiz. Hak Kavramı Hak... Devamını okuyun »

0

Yaptırım (müeyyide), toplumsal hayatı düzenleyen kurallara uyulmadığında karşılaşılan tepkidir. Hukuk kurallarına uyulmadığı takdirde devlet tarafından yaptırım yani müeyyide uygulanır. Yaptırım türleri maddi müeyyide ve manevi... Devamını okuyun »

Aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi girin sitemize yeni eklenen içerikten haberdar olun...