EN GÜNCEL, EN DOĞRU HABERLERİ
TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN!

2012 STS Soruları ve Cevapları

2012 STS Soruları ve Cevapları

2012 STS Sorularını İndirmek İçin Tıklayın…

STS NEDİR?

STS (Seviye Tesbit Sınavı) her yıl Mart ayında yapılan bir yeterlilik sınavıdır. Yurt dışında öğrenim görmüş öğretmen adayları için bu sınav ÖSYM’nindenklik sınavı olarak da ifade edilebilir.

Örnek olarak Azerbaycan’da  özel bir üniversitede matematik öğretmenliği eğitimi alan  birinin Türkiye’de öğretmenlik yapabilmesi için bu sınava girip başarılı olması gerekir. Ancak her yurt dışında eğitim gören bu sınava girmez. Mesela  ÖSYM puanı ile Kıbrıs’ta eğitim gören biri için bu sınava gerek yoktur. Çünkü ÖSYM tarafından denklik bu  üniversitelere önceden verilmiş ve tercih kılavuzunda bu üniversiteler yer almıştır.

KPSS açısından önemi ise şudur. Mart ayında yapılan STS, Temmuz ayında yapılan KPSS’nin bir provası niteliğindedir. Adaylar bu sayede ÖSYM’nin eğitim bilimleri yönelimlerini görme şansına sahip olabilirler.

KPSS’ye girecek olan öğretmen adaylarının mutlaka STS sorularını çözmesi gerekir.

Geçmiş yıllardaki STS soru ve cevapları için tıklayın…

AÇI BURSLULUK SINAVINA ÜCRETSİZ OLARAK BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN...
» Etiketler:

Admin kimdir?

Oğuzhan Ünal; sıcak bir mayıs sabahı merhaba dedi dünyaya, ailesinin 3. ve sonuncu çocuğu olarak. İlkokul eğitimini D.Ç 50. yıl ve Mimar Sinan İlköğretim okullarında gerçekleştirdikten sonra ortaokul eğitimini Merkez Atatürk İlköğretim okulunda okul ikincisi olarak bitirdi. Ortaokul sonunda gerçekleştirilen fen liseleri sınavında Erzurum Fen Lisesini kazandı.

3 Yorum yapılmış...

  • 05 Nisan 2012 | Cevapla

    hocam bu sınavda geçen yeni kavramları veya soruların çözümlerini yayınlayabilirsiniz Türkiyede kimse yayınlamıyor

  • 08 Nisan 2012 | Cevapla

    hocam bu 2012 sts de geçen yeni kavramlar hakkında bize yardımcı olabillirmisiniz acaba

  • 23 Nisan 2012 | Cevapla

    hocam ben bu yılın soru kalıplarını çok farklılasmıs gördum sizin düşüncenız nedır. birde kpss de buna yakın mı öncüler verilir sorularda. birde 58 inci soru neden iptal ediliş. olumsuz transfer değil mi cevap ? ket vurma hatırlamaya dönük durumlar diye biliyorum.

Tepki verin!

Aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi girin sitemize yeni eklenen içerikten haberdar olun...